Saturday, September 8, 2012

MALUNYA....

Assalamualaikum...

apa cerita hari nih?? apa,pergi dating???ohh nooo,sampai hati tak ajak kaaka...untung la korg ada boyfren..huuhhu...kalau yang tak ada boyfren tu korg buat apa ye???cer cite cer cite...rmai kawan kaaka ckp kaaka nih jual mahal..apa maksud jual mahal sebenarnya ye??hmm i'm so wonder to know...actually,bukan jual mahal ke apa..mayb belum jumpa yang berkenan dihati..jodoh itukan rahsia Allah s.w.t...kaaka selalu berdoa bila masa jodoh kaaka akan datang,xsabar juga bila most of my fren yang dah kawin..paling tak tahan ada juga yang dah menimbang cahaya mata..sabor je laa...bila tahu dorg pregnant,kaaka yang over excited...i love kids very much...<3

back to the story...kaaka baru balik dr bengkel kereta..seawal 9 pagi dh pergi,sampai jer kat kedai tu..dah ramai orng duk tunggu turn...dah la ramai lelaki...kaaka pun turun kete yang cari la tauke kedai...my bro yang suggest kedai nih,dia kata murah ckit berbanding kedai lain...then dia kata tauke dia chinese...so,kaaka pun cari la tauke tuhh...hahhh,tu dia..belum je sempat bagitahu..

tauke : apa masalah mek??
kaaka : nak service tauke.
tauke : kejap,abe alih kete dulu. nak suh mek nih masuk depe.nanti wat masuk sini.
kaaka : ok.

then,kaaka park kete kat tempat tauke tu suruh...pakcik yang duduk sebelah kaaka tanya kete masalah apa,kaaka cakap la nak service..segan + cuak juga mula2,then ada family datang nak baiki kete la kot..ada wife anak perempuan..kira ok la skit sambil tgk pekerja bengkel mengservicekan mr.v...

pekerja : minyak brek cek dop nih??
kaaka : err err...dop,xtahu..nak cek mana??

dia pun tunjuk la tempat nak cek tu...

pekerja : nih nk tukar minyak gpo??
kaaka : minyak perodua...wink3~~
pekerja : premium ke biasa??
kaaka : yang mana molek??
pekerja : premium nih ok la lagi tapi wat biasa pun ok gak..
kaaka : kejap,saya nak tanya abang sya...

hmm buat malu jer,patut la ramai lelaki yang pandang rendah kat pemandu perempuan...bukan kami tak nak belajar,mayb bukan bidang kami...mcm lelaki juga,kenal tak bunga cengkih? bunga lawang??jintan putih?? korg pun tak tahu kan...even my bro pun pernah salah beli sawi dgn salad...nak salahkan siapa nih?? at least kaaka tahu juga nak letak angin tayar kete..hehehe

service tadi habis RM130,tukar minyak brek,minyak enjin,air bateri...bankrupt makkk...tapi abah kata nak ganti nt..yeay!!kalau service kat perodua mau cecah RM200 juga la...nasib baik dah habis tempoh kena service kat sana..nih service kali ke 4 dah la..mr.v makin matang dh sekarang...

p/s : kena study balik pasal kete nih..
p/s : esok ada date dgn mr.v..hooray..
p/s : nak sambung iron baju untuk LI..



...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

2 comments:

  1. sama la tak tahu psai keta.. harap tau drive je

    ReplyDelete
  2. setuju..jom study sama2 pasal kereta...=)

    ReplyDelete

seBuah kriTikan sEguNung sEmanGat mBina