Wednesday, April 4, 2012

LATIHAN INDUSTRI coming soon!!!

 assalamualaikum w.b.t

apa khabar geng2 blogger??xsempat den nak berblogwalking since kekangan masa yg tidak mengizinkan...lately busy yang tak habis2...
now,kaaka in final year dah..kejap jer kan masa berlalu..next sem dh start praktikal,hope tak de yang sangkut la sem ni..huhuhuu...masa awal2 degree dulu,xsabar je rasa nak tunggu final year,nak p praktikal..but bila dah already in that situation..lain lak jadinya..rasa macam nak study jer...xmau praktikal,tak mau keje..huhuhuhu
SEBAB macam2 cite senior bgthu time dorg praktikal..ada yang best,ada yang terpaksa tukar tempat praktikal..dah la nak cari tempat praktikal 2 susah,dah mcm nak cari keje lak..search list company,kena call nak confirmkan dorg terima tak student statistik,nak kena hantar document lg...
last week,mmg keje duk survey tempat je la...alhamdulilah,ari isnin aritu dah settle..kaaka dah pos smue document..

*melambung duit habis beli benda ni...dah la harga naik..demi praktikal ku sanggup..uhuuuhu


antara tempat yg kaaka mohon :
-->penang port
-->wisma audit
-->umk
-->JPN kelantan
-->infosurvey sdn.bhd
-->texas instrument

kaaka plan nak mintak airport, tapi sayang dah penuh..ktrg dapat surat lewat..huhuhuu..dlm plan nak mntak HUSM.. kaaka plan nak mintak banyak2 becoz ada 1 kes senior kaaka,die mintak 10 tempat tapi satu tempat pun tak terima..last2 terpaksa praktikal dekat balai polis..lecturer kami tak galakkan since kat sana data confidential..huhuhuuh

korg tahu tak company/universiti/jabatan mna yg terima student statistik untuk praktikal??kami boleh jadi research assistant (RA),ataupun blh join department human resources,quality control,statistik,pangkalan data and department yg related ngan data la...bila ktrg buat thesis nanti,company korg pun akan dapat result from the research...jimat la,tak perlu nak hired researcher dah..ehhehe *promote jap..

p/s : if korg tahu tempat mana,inform ye...please!!!!nak area kL or seremban..


...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

1 comment:

seBuah kriTikan sEguNung sEmanGat mBina