Friday, September 30, 2011

LAST WEEKEND PUNYA CERITA

lets see the random picture....
 *classmate,housemate,roommate..
 *awat la 2??
 *excited jumpa air...hehehe
 *xsah kalu ke pantai xukir nma,iye dakk??
 *poco2 pantai...
 *biarlah aku pergi dulu.....selamat tinggal!!!
*kanak2 ribena yg xpernah jumpa pasir pantai...huuhhu

...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

I'M ADDICTED!!!

jom layan.........


sgt suka lagu nh...ohhh ezad,i'm admire u....

...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

~~DIET YG TAK JADI~~

since smue pakat take serius about healthy,kaaka pun xnak la ketinggalan kan...ari2 my mom said anak jiran kaaka msk wad dsebabkn diabetes/kencing manis dia sangat2 tinggi iaitu paras 23 even umur bru 24thn..dh la awal thn dpn nk kawin,dia pn xde la besar..biasa je badan die...so,kaaka xnak ketinggalan to take part care kesihatan kita..xsemestinya muda xde penyakit kn...TAPI MISI YG DRANCANG TELAH DIHALANG..uhhuhuhu..semalam shja dh over budget,lets check out apa yg kaaka makan...

*tutti frutti nh mmg best,aiskrim yogurt..byk flavour ad TAPI harga pn leh tahan gak la..
rm5.30 per 100gram.

*lepas pegi tutti frutti,kami singgah night market...
beli ini juga..
:
:
:
:

see,semuanya makanan yg byk kalori kn...mcm mn nk diet nh,any suggestion???

...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

Wednesday, September 28, 2011

BEGINI KE KAWAN??

kita blh kenal seorang kawan time kita susah..bila kita jatuh tsungkur,berapa ramai kawan yg sudi berada disisi kita..mengajar kita bangkit untuk melangkah kembali..itulah KAWAN SEJATI..perlu ke kita tinggalkan kawan hanya untuk mngejar nama,mngejar pangkat sedangkan kawan ini la yg selalu support menaikkan nama dia..bila dh ada pangkat,dah ada nama..senang2 je buang mcm itu kn,mcm nh ke kawan???



YES i admit who am i  to act like this..but i also have feeling...bila susah tahu lak kat mana nk mntk tolong kn...i'm not famous,not perfect like u...pegi la mntk tolong ngan KAWAN BARU 2,mereka kn org penting..byk influence...when u dont care me,its ok..i can accept it but when u said like that..my heart hurt..my patient over limit,ENOUGH UNTIL THERE...when others said something about u,i just ignore because i know who u are but its my false...i really don't know u..

for ur information,jgn harap la i akan tolong u lg..bkn main ari2 duk kutuk2,skrg bkn main duk berkepit lak...jeling pn xnak dh kat kita nh...bila u gaduh dgn bf u,jgn harap nk dtg cnie lg..i love u but i really hate u..i hate HYPOCRIC PERSON!!!what can i conclude about u is U LIKE 2 TAKE BENEFITS of OTHERS...bila u xde dorg,u will come back n act like u was not wrong...

for ur information too,i feel weird when see u guys...its feel like we dnt know each others,sorg ke hulu sorg ke hilir...u not really old 2 forget ur group member right??or u just act u already forget it because u dn't want me in ur group..just said it,i pun xsudi la nk group skali...mcm la bla 1 group smua bt keje kn...

why u changes like this???i want my old freinds..we can share,discuss n do something together...I REALLY MISS THE MOMENT WHEN WE TOGETHER...I LOVE OUR FRIENDSHIPS...i know some of u read my blog, kaaka mntak maaf sgt2 since we are friend kaaka byk sakitkan hati korg semua...sebaik mungkin i care about this friendship but it seems to be end..i'm so sorry again 4 what i doing hurt ur feeling...hope u will appreciate what is call friendships...

p/s : i write this because i really hurt....

...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

Saturday, September 24, 2011

JOM BERSHISHA...

entry yg emo nh kaaka tujukn kepada mereka2 yg suka bershisha...korg thu x apa itu shisha?? hahhh nh la alat tuk bershisha 2...*cam pelik jer kn...
last night,kami keluar untuk mnghabiskan masa lapang..maklumlah awl2 sem nh xbyk keje or asgnment lagi..so sempat la nak meronda2..one of my frens bf ajak kami pegi karaoke,act kaaka sendiri xthu kat sini ada karok..*nanti kaaka bt entry pasal nh n apa yg terjadi otw kami pegi,wait ea...

lepas karok,kami nk singgah mcd tp xjadi dsebabkan ramai sgt org kat situ..so,we decide nk pegi redal hotel..lepak tepi sungai smbl hirup udara segar..*segar la sgt...lama dh xdtg sini,kami dtg last sem..dh 4 bulan lebih,of course la ada perubahan kn..yg kaaka xsuka perubahan yg drastik...xsuka3!!!

setibanya kami sana,cari2 parking dulu..*ramainya org malam nh (detik hati)..kalau nk thu kat sini tempat lepak yg ada kelas la...that's why tgk kete bkn calang2 jga..no wonder price of food is good...dalam kami nk usha2 port paling baik,kaaka ternampak balang tinggi,asap berkepoi2..uwarrrghh!!!sini pun ada shisha gak ker??patutla bau semacam jer tempat nh...

bkn ker shisha diharamkan dulu???1st time kot kaaka bau benda 2,rsa mcm kat hospital pn ada..best sgt ker sedut benda 2...yg xtahannya nyah-nyah pun duk gedik sedut,dgn gelak besarnya..dh la bila dorg sedut benda tu pastu hembus suka hati dia aje..siap tiup smpai keluar belon kot n belon die terbang kat meja kami...tension woo!!!nk cari kedai lain malas dh coz dh lewat...kaaka mkn fries n horlick jer..cpt2 kami chow...

khas buat peminat shisha....
tak kisah la korg nk sedut benda nh ke tak,tu hak korg TAPI korg kena ingat kalau tempat korg sedut tu tempak awam..this mean tempat tu bersama,maknanya hak kita bersama...so,pandai2 la korg cover...

khas buat owner...
korg nak buat bisness pun pikir la ketenangan customer korg jga,jgn sebab nk untung korg xjaga keamanan sejagat...buat la tempat khas ke kan...

...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

Wednesday, September 21, 2011

THANKS AWAK....



awk,
msh byk kekurangan dlm diri sya yg awk xthu,sya bkn la sekuat yg awk lihat,setabah yg awk jangka..sy hanya la sorg perempuan yg lemah,yg masih perlukan sesorg tuk melindungi n mbimbing sya..
awk,
jgn terlalu baik dgn sya ye..sya takut sya akan mberi harapan pd awk,bkn sya tak nak persahabatan kita bergerak jauh..sya selesa dgn keadaan ini,sya senang tuk bercerita dgn awk,bkongsi rasa..
awk,
sya takut jika kte btukar status,sya akn jd hipokrik..sya kata sya cinta awk tp dlm hati sya msh ad perasaan ragu2..walaupun kdg2 sya anggp awk someone special...sya hargai perasaan awk terhadap sya..sya pn sygkn awk,sygkn persahabatan ini...
awk,
sya harap awk faham..jika ada jodoh kita,pasti DIA satukan..hanya DIA yg tahu apa yg terbaik untuk kita..buat masa ini biarlah kita sama2 tumpukan perhatian pada masa depan kita..kita dh janjikn untuk jadi SOMEONE's one day nt..
awk,
thanks kerna sudi jd kawan sya,melayan karenah sya yg kdg2 buat awk sakit hati..maaf kan saya bila masa awk merajuk sya xpujuk..sya xpandai pujuk org,sory again..

THE FREINDSHIP OFTEN ENDS WITH LOVE,
BUT LOVE IN FREINDSHIP,NEVER......





...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...



...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

Tuesday, September 20, 2011

JOM BERTEKA-TEKI

Didepan Arab,
Di belakang Cina..
Ada pun ada...
Tiada pun ada..

apakah ia???



...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

Monday, September 19, 2011

CRYING

helo dear,bla saat terakhir anda menitiskan air mata??
adakah tangisan disebabkan anda kehilangan insan tersayang,putus cinta mahupun gagal dlm peperiksaan??
ATAU
tangisan anda disebabkan oleh hal yg mngembirakan??

Crying (also called sobbing, weeping, bawling, and blubbering) is shedding tears as a response to an emotional state in humans.

tetiba jer rsa nk bt entry nh sbnya td kaaka get a flu n then fren kaaka tegur kenapa,die ingat kaaka menangis la..then kaaka tfikir,bla last kaaka menangis..lama dh rsanya kaaka tak menangis..stkt keluar air mata tgk cite korea xkira la kan,ke kira??
maksud kaaka menangis bla rsa terrrrsangatt down,rsa dunia nh mcm nk berakhir jer..korg pernah rasa x??
alhamdullilah kaaka syukur sgt coz DIA msh syngkn kaaka,diberi ujian yg berat tuk kaaka tempuhi kerna DIA thu hamba-NYA ini mampu tuk mengharunginya..

even I have da greatest persons in my life..insyaAllah YOU will always in my heart and 

i'm always pray that YOU will never stay away from me..

*adakah secute ini bla kaaka menangis..speechless

kaaka harap senyuman ini bknlah hanya diluaran semata2 tp hati kaaka jga turut tersenyum menikmati indahnya hidup ini..even kita pernah rasa down,ingat bkn setakat itu jer hidup kita. DIA pasti akan beri yg terbaik. tiap kesusahan yg kita lalui,pasti ada sinar kebahagiaan disana.menangislah jika itu dpt melegakan perasaan kita,cukuplah hanya sekali jer kita meratapi kesedihan ini..kita harus bangkit demi org yg masih syg pada kita...

*senyum br ikhlas....







...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

Sunday, September 18, 2011

BERBELANJA KERNA ILMU

sebut jer pasal berbelanja,mesti yg gurl2 duk terbayangkan mall..dress,kasut,shawl,assesori...bg rm1000 pn blm tentu cukup untuk shopping kn especially bg yg shophollic..agk2nya kaaka nh mcm 2 ker???shopping 2 mmg best,satu nikmat kepuasan bg perempuan..ala mcm yg boy2 duk tergila2kn gadjet,sportrim n assesori kereta la...sanggup xbg ank isteri makan demi nk tukar sportrim baru..kaaka nh simple jer orgnya..ehhehe..berbelanja mgikut kemampuan sendiri,xde la terlalu demand...lbh2 lg ad mr.V,kena la bajet2 jga..nt xleh pegi dating..(*_^)

before strt sem bru dh prepare tuk brng keperluan asas mcm shower,shampu,sabun basuh,berus n ubat gigi..tak kira lg kelengkapan yg lain mcm make up,perfume n etc..*bajet pakai make up la sgt (bedak compact n lip gloss jer)..tup2 kira semua dh dkt rm200,alahai brng skrg..

bila dh start sem baru,byk bajet yg diperlukan esp. tuk buku,pastyear n mcm2 lg la..last week hbs rm70 tuk buku research n mandarin,ari rabu nh mr.ben (org jual buku) dtg...nk kena beli buku calculus edtion 9 lak coz yg 8 dulu xsma ngn yg latest,buku economic n mat lg..bajet kat situ dlm rm200..pastyear dh hbs rm42 tp xcmplete lg..segala note n assgnment nk kena print,duit lg...

tak salah kita berbelanja kerana ilmu,ia dianggap fisabilillah bg mereka yg menuntut ilmu..tak kisah la ilmu fardu ain mahupun fardu kifayah...jika kita sanggup berhabis2an belanja untuk kepuasan diri,mengapa tidak kita berbelanja kejalan yg diredhai...JADILAH INSAN YG BERGUNA UNTUK ORANG LAIN..



*dlm angan2 nk beli slack color hitam coz yg ada cam nk lusuh dh color...nt nk kena hntr mr.V pegi spa...




...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

Saturday, September 17, 2011

MATI DIJALAN YG LURUS



Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat.


seperti yg kita maklum,statistik mnjukkn kadar kemalangan mngkt pda thn 2011 dan merupakan yg terburuk sepanjng ops-sikap diadakan..walaupun anggota polis bertambah,namun penambahan ini seolah2 tidak meberi kesan positif.

sepanjang syawal ini,kaaka acap kali bertembung dgn kemalangan.hari ini shja dua kemalangan yg kaaka saksikan melibatkan lori tanah dgn pajero n proton saga dgn motorsikal.bermacam2 kempen telah dilancarkan oleh goverment untuk mngurangkn kadar kemalangan ini..

bagi kaaka,tak kisah lah kempen kesedaran mahupun undang2 diperketatkn.kemalangan pasti berlaku jika satu pihak shja yg berwaspada.titik mulanya pada diri sendiri.kita kena ubah sikap kita.jika kita fikir mahu cepat,org lain pun sama mcm kita.bila berlaku kemalangan,jalan akan sesak n menyukarkan pihak2 tertentu untuk meberi bantuan.and the same time kita juga menyusahkan org lain.PLEASE BEHAVE OURSELF for person who's waiting for us.JANGAN BIARKAN AJAL KITA SAMPAI SEBELUM MASANYA..




*pic kredit 2 mr.google....

...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

Thursday, September 15, 2011

why do we always hurt the one we love

video


msa kaaka duk search lgu nk download,kaaka tjumpa lagu nh..the song is good n i like its liric...jom layan!!!

p/s : sape suka dgr lagu english angkat pipi cpt....

...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

Wednesday, September 14, 2011

wordless wednesday

tak nak cite pnjng2,kaaka xnak sekelas ngn die..bkn benci mahupun marah tapi kaaka xsuka bla antra kami ada kaitan lg...cukuplah setakat itu dan berhenti disitu...



...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...

SEM BARU..jom mula kisah baru..


lmanya xupdate entry..byk sbnrnya nk share tp masa tlalu cemburu ngn kaaka..ngee3x..
setelah 4 bulan mharungi cuti yg panjang,mcm2 activity n prgram yg kaaka join..so now,kaaka kembali ke alam pengajian a.k.a campus life..
act kami register 11/9 tp lecturer smue ada metim n ari2 jga ada jamuan hari rya..so,kaaka n frens decide nk pegi register keesokkan harinya..
rmai jga stdent baru kat cnie lbh2 lg ad kos bru kat kampus kaaka nh...syukur sgt coz time table kaaka xde la pack sgt,kaaka amik 5 subjek with 15 credits hour..
these my subject 4 this sem..
1. BMD501 - MANDARIN LANGUAGE III
2. ECO555 - MANAGERIAL ECONOMICS 
3. MAT300 - ORDINARY DIFFERENTIAL EQUATIONS 
4. MAT462 - MATHEMATICS FOR STATISTICS
5. QMT455 - RESEARCH METHODOLOGY 

*yg penting MAT300 n MAT462 diajar oleh lec yg sma..huhuhu



as usual hari selasa kami free..ehhehe..myb jadual nh temporary jer,kalu ubah pn xde la ketara sgt..
hope this sem i will gain n workhard 4 my target..pray 4 me..=D

...:::...hAnya dLm hIdup kaAka...:::...